Hvad er en Pap-test?

June 19

En Pap-test, eller celleprøve, udføres af en gynækolog for at kontrollere for tilstedeværelsen af ​​abnorme celler i forbindelse med cancer og infektioner i livmoderhalsen. En Pap-test er normalt gøres i forbindelse med en underlivsbetændelse eksamen.

Fungere

En læge udfører Pap-test som en kvinde ligger på en eksamen bordet med benene i bøjler. Speculum er indsat i vagina for at udvide den, og en lille træ skraber eller cervikal børste anvendes til at tage prøver af celler i livmoderhalsen. Cellerne er bevaret på et objektglas eller i et væskebaseret stof og smidt ud for evaluering.

Nødvendighed

Ifølge womenshealth.gov, alle kvinder over 21, og dem under 21, der har været seksuelt aktive i tre år har brug for årlige Pap-tests.

Advarsel

Mayo Clinic, der er op til en 5 procent falsk-negativt resultat, er ensbetydende testen viser ingen tegn på unormale celler, når der er nogle, for celleprøve. Falsk-negative resultater er mindre sandsynligt, når væske-baserede test anvendes i stedet for traditionelle slide konservering.

Overvejelser

The National Cancer Institute siger, at 6 procent eller 3,5 millioner af de 55 millioner Pap-tests udført hvert år viser unormale resultater og har brug for opfølgning.

For de bedste resultater

Læger foreslår kvinder ikke har sex, douche, bruge vaginal cremer, stikpiller, bruge deodoranter, brug medicin eller bruge tamponer i løbet af de to dage forud en Pap-test. Dette reducerer risikoen for falsk-negative resultater.


relaterede artikler