Hvad er fordelene ved gentest?

July 3

Hvad er fordelene ved gentest?


Screening for potentielle genetiske sygdomme kan hjælpe et par beslutte, om ikke at få børn; det kan føre til tidlig diagnose og forebyggende behandling af sygdom; Det kan lindre udsatte mennesker af usikkerhed og vejlede deres liv beslutninger; og gentest kan hjælpe forhånd medicinske behandlinger og forståelsen af ​​sygdommen.

Der er mere end 1.000 genetiske tests, der kan anvendes til at forudsige sygdom og lidelser eller bekræfte en diagnose. Fordelene ved en sådan test omfatter hjælp i reproduktive beslutninger, bekræftelse af sygdommen, mulighed for at træffe forebyggende muligheder og fremme af medicinsk forståelse og behandling af sygdomme.

reproduktive beslutninger

Carrier test refererer til screening af en individuel for genetiske mutationer vides at være involveret i arv af sygdom. Et par kan vælge at blive screenet for carrier gener, så de kan gøre en mere informeret beslutning om, hvorvidt at få børn eller ej. Hvis begge potentielle forældre er bærere af recessive gener, er de mere tilbøjelige til at føde et barn med en specifik genetisk sygdom eller lidelse. Nogle genetiske sygdomme fører til livstider med lidelse eller tidlig død.

Prænatal genetisk test kan hjælpe vejledning beslutninger om at fortsætte en graviditet eller ej, og hjælpe forældre og læger forberede en berørt barns tidlig behandling, hvis sygdommen er identificeret.

Bekræftelse af sygdom

Når arvelige sygdomme løber gennem familier, kan enkeltpersoner undgå en levetid på usikkerhed og forsøg med gentest. En sådan bekræftelse, uanset om negativ eller positiv, kan hjælpe med at guide liv beslutninger såsom dem, der vedrører karriere, familie og sygeforsikring. Tidlig bekræftelse af sygdommen kan hjælpe de ramte mennesker søger passende behandling og træffe forebyggende foranstaltninger. Genetisk screening af nyfødte, for eksempel, kan resultere i en tidlig behandling med antibiotika til seglcelleanæmi. Dette reducerer spædbarn dødelighed. En anden fordel ved gentest hos nyfødte er, at screening for phenylketonuri (en tilstand, hvor symptomerne ikke ved første indlysende) kan føre til kosten behandlinger, der forhindrer mental retardering.

forebyggende Options

Genetisk testning kan identificere gener, der sætter mennesker med risiko for at udvikle visse lidelser og sygdomme. Et negativt resultat i resistensundersøgelse kan give lindring for mennesker, der har løbende undersøgelser såsom colonoscopies grund af forekomsten eller relateret sygdom i deres familie. Sådanne prædiktiv gentest kan hjælpe folk med bekræftet modtagelighed træffe forebyggende foranstaltninger. De, med risiko for kræft i tyktarmen, for eksempel, kan have hyppige check-ups og fjernelse af vækster at begrænse dødsfald, ifølge Human Genome Project (HGP). De kan sørge for at spise godt og motion for at sænke deres risiko for at dø af tyktarmskræft.

Viden om sammenhængen mellem modtagelighed og Miljø

Følsomhedstests er kontroversielle, fordi de giver en sandsynlighed skøn for udvikling af en bestemt tilstand, men ikke alle udsatte mennesker gå på at udvikle sygdommen. Selv med identificerbare genetiske mutationer, nogle mennesker aldrig udvikler sygdommen. Genetisk screening kan hjælpe forskerne forstå, hvad miljøfaktorer og andre mutationer bidrager til udviklingen af ​​sygdommen. Desuden kan identificere alle de genetiske mutationer af et gen hjælpe forskerne forstå, hvordan en sygdom udvikler og skrider i kroppen. Dette kan føre til udvikling af nye behandlinger og mulige kure.