Stedfortrædere for Allergi til Valnødder

January 2
Stedfortrædere for Allergi til Valnødder

Fødevareallergi er Chancy ting. Sofistikeret laboratorieundersøgelser kan analysere antistofferne i dit system til at bestemme ikke blot, hvilke fødevarer du kan være allergisk over for, men som specifikt protein i at fødevarer. Dette er grunden til allergikere undertiden udløses af en slags møtrik, men ikke andre. Hvis du var allergisk over for valnødder, for eksempel, kan du ønsker yderligere afprøvning, før du tænder din tilbage på alle nødder.

Andre Tree Nødder

Hvis du har været diagnosticeret som allergisk over for valnødder specifikt, men ikke andre nødder, det er en enkel sag at lave udskiftninger. Møtrikken nærmest valnødder i konsistens og udseende er pekannødder, der er normalt dyrere, men kan erstattes direkte. Valnødder har en mere delikat konsistens end de fleste andre nødder, så du kan finde det nødvendigt at hakke andre nødder groft, hvis du bruger dem i en valnød opskrift. Det er ikke ualmindeligt at være allergiske over for mere end én slags møtrik, så for en sikkerheds skyld er det klogt at blive testet for allergi over for alle de store møtrik sorter.

Jordnødder

Peanuts er en mulig erstatning for valnødder i mange opskrifter. De er ikke relateret til nødder på alle, men er en bælgplante relateret til bønner og ærter. Det er derfor, nogle mennesker er allergiske over for nødder, men ikke peanuts, mens andre er allergiske over for jordnødder, men ikke møtrikker. Halveres eller groft hakkede peanuts kan erstattes af valnødder i de fleste opskrifter i samme mængder. Husk, at jordnødder har en stærk smag af deres egne, så de er ikke din bedste mulighed i bagværk med en delikat smag.

Frø

Ligesom jordnødder, de mest almindelige frø til bagning er relateret til nødder og betragtes som et særskilt allergi. Større frø herunder græskarkerner og solsikkekerner kan anvendes som direkte erstatning for hele valnødder eller valnøddestykker, mens mindre frø som sesamfrø kan erstatte knuste valnødder i nogle bagning opskrifter. Græskarkerner har en mild smag og en tekstur der ligner valnødder, så de er et godt valg i de fleste tilfælde.

Andre alternativer

Der er mange andre ingredienser, der kan tilføje smag eller en kontrastfarve tekstur til dine fødevarer. I nogle tilfælde kan morgenmadsprodukter såsom ris chips eller drue nødder bruges til at give en behagelig stykket og nøddeagtig smag. I slik og bagværk, kan du få en tilsvarende sprødt effekt med smør karamel stykker, tilgængelig fra din bulk fødevarer butik. En mere eksotisk mulighed er kakao nibs, små stykker af rigtige kakaobønner. De har en distinkt crunch og en chokolade smag, der kan gøre en behagelig variation i din foretrukne opskrift.


relaterede artikler