Sekundære og primære miljøgifte

September 2

Sekundære og primære miljøgifte


Forurening har været en kilde til bekymring i USA siden 1970'erne, hvor det blev et nationalt anliggende under Nixon Administration. Da spørgsmålet har forvandlet og ændres, selv om, er en liste over typer af forurening blevet længere og længere. For eksempel primære forurenende stoffer er slemt nok, men oven på dem, er sekundære forurenende stoffer blevet tilføjet til skadelige mix.

Primær forurening

En primær forurenende stof er noget, der udsendes direkte fra en kilde i miljøet. For eksempel kan en skorsten på en fabrik, der er frigivende forurening direkte til atmosfæren er en primær forurenende stof. Forbrugerne kan også være primære forurenere, hvis de bruger en af ​​de ældre, spraydåser, der udsender kulbrinter i miljøet. Dåser, der indeholder argon er primære forurenende stoffer som argon skaber problemer i atmosfæren; dåser, der ikke indeholder argon, men snarere bruge trykluft er sikre.

sekundær forurening

Sekundær forurening opstår, når to eller flere typer af primær forurening blandes sammen i miljøet for at oprette en ny forurening stof. Disse stoffer er ikke frigivet fra en menneskeskabt eller naturlig kilde; snarere de er resultatet af den forurening, der er allerede er der, der producerer noget nyt.

Eksempler

Nogle primære forurenende stoffer, der frigives i luften omfatter kulbrinter, nitrogenoxider og svovldioxid. Et eksempel på et sekundært forurenende stof ozon, som er det direkte resultat af blandingen af ​​carbonhydrider og nitrogenoxid til atmosfæren.

Regulering

Environmental Protection Agency (EPA) er ansvarlig for styring og regulering af forurening, der er udgivet i miljøet. Dette agentur holder styr på primær forurening frigivet og af sekundær forurening aktivitet og forsøger at stoppe så meget af det som muligt. Hvis niveauet af disse forurenende stoffer forårsage problemer, såsom argon gas, der frigives til atmosfæren og ødelægge naturlige ozon højt oppe i jordens atmosfære, er EPA, der sendes i at undersøge, opkræve bøder og rapportere til regeringen om situationen.


relaterede artikler