Rådgivning om symptomer for forsvundne en periode

December 26

Når menstruation sker i månedlige cyklus, der er meget lignende hver måned, er det i indikation din krop er i god stand. Nogle kvinder vil gå glip af en periode, og hvis dette skulle ske for dig, skal du finde ud af, hvorfor du ikke får din menstruation, hvis årsagen er en alvorlig underliggende sygdom, der kræver øjeblikkelig behandling.

Analyser din situation

Medtag alle faktorer, når de forsøger at afgøre, hvorfor du gik glip af en periode. Årsagen kan være en enkel og godartet én, men en, der måske stadig skal behandles og præsenteres for en kvalificeret læge.

amenoré

Tænk, at din symptom på en manglende periode kan være symptom på sekundær amenoré, hvis det har været mindst tre måneder siden din sidste menstruation. Da graviditet kan være årsag til sekundær amenoré, er det vigtigt, at du finder ud af, om du er gravid så hurtigt som muligt, så du rigtigt kan tage på dig selv og dit ufødte barn.

Amning er en anden årsag til sekundær amenoré, så hvis du ammer en baby, overveje dette som en mulig årsag.

Nogle piller og medicin kan også forårsage amenorré. Stress kan også påvirke menstruation. Andre årsager til sekundær amenoré omfatter et hormon abnormitet, være overdrevent tynd, udøver for meget, unormal spise og tidlig ovariesvigt.

Hvis amenoré er forårsaget af stress, for meget motion eller være for tyndt, kan en simpel ændring i livsstil hjælpe. Har amenoré undersøgt af din læge for at udelukke en alvorlig sygdom som årsag.

Overgangsalderen

Tænk, at du kan være i overgangsalderen, hvis du er 40 år eller ældre, og du gik glip af en periode. Bemærk, hvis du har andre tegn på overgangsalderen, såsom hedeture, inkontinens og smerter under samleje, hyppige vaginal og urinvejsinfektioner, søvnløshed, humørsvingninger eller vægtøgning. Hvis du kraftigt har mistanke om du går gennem overgangsalderen, ikke stress over det. Overgangsalderen er en normal begivenhed. Blot få undersøgt af din læge til at bekræfte, at du går gennem overgangsalderen og spørge ham, hvad du kan gøre for at lindre symptomerne, hvis du har nogen symptomer.