Cherry Allergi Symptomer

March 8

Kirsebær er en favorit frugt og smag, for mange mennesker, og det er til stede i konserves, marmelade, is, tærter og endda i læskedrikke. Men som enhver fødevareallergi, kan en allergisk reaktion på kirsebær udvikles når som helst og uden varsel. Kendskab til symptomerne på en allergisk reaktion på kirsebær kan være vigtigt at beskytte dig selv eller en elsket en fra skade. Som med enhver fødevareallergi, bør søges lægehjælp til den tilstand med det samme, hvis du eller en anden person oplever bivirkninger til kirsebær.

mindre reaktioner

Cherry allergi skyldes som regel histaminer i kroppen reagerer på hvad der opfattes som en ubuden gæst. Dette omfatter oralt baserede reaktioner, såsom en kløende mund eller tandkød, ondt i halsen, hæshed og rødme af ansigtet. I nogle tilfælde kan mindre reaktioner udvikle sig til alvorlige eller endda livstruende reaktioner, hvis der er ekstra udsat for kirsebær.

Alvorlige reaktioner

Alvorlige reaktioner kan omfatte udslæt eller welts, kvalme, opkastning eller diarré. Typisk i disse tilfælde har kroppen identificeret kirsebær som en ugyldig næringskilde og forsøger at rense kroppen af ​​"toksinet".

Udslæt er den mest almindelige reaktion på kirsebær-baserede eller kirsebær-afledte aktuelle salver, shampoo eller lotion.

Livstruende reaktioner

I nogle tilfælde kan livstruende reaktioner på kirsebær forekomme. I sjældne tilfælde har folk oplevet alvorlige allergiske reaktioner ved blot at kysse en person, der for nylig har spist kirsebær.

Symptomerne kan omfatte:
Åndenød, åndedrætsbesvær eller "hvæsende vejrtrækning."
Svimmelhed eller besvimelse.
Hævelse af tungen eller hals.
Hurtig hjerteslag.
Dramatisk ændring i blodtrykket.

I tilfælde af en livstruende reaktion, kalder akut medicinsk personale med det samme.

Forebyggelse / Solution

Der er ingen kur for allergiske reaktioner over for fødevarer. Derfor er de fleste medicinske eksperter anbefaler, at du undgår det allergen, i dette tilfælde kirsebær, selv kogte eller forarbejdede kirsebær. I nogle tilfælde af livstruende allergisk reaktion historier, kan læger ordinere en en-brug injicerbar dosis af adrenalin. Denne "epi pen" kan bruges i nødsituationer, såsom utilsigtet eksponering, at arrestere de værste symptomer og give offeret tid til at nå et hospital eller ring for lægehjælp. "Epi penne" er tilgængelige ved kun recept.

ligheder

Nogle mennesker, der har, eller udvikler, måske kirsebær allergi også være allergisk over for birkepollen og ferskner. I begge tilfælde, proteiner i kirsebær ligner birk og fersken, få kroppen til at forveksle kirsebær til den anden, og omvendt. Hvis du har en allergi over for kirsebær, kan du også har allergi (eller udvikle dem) til æbler, blommer, valnødder, hasselnødder og abrikoser.


relaterede artikler