Ikke narkotiske smertestillende medicin

September 2

Ikke narkotiske smertestillende medicin


Smertebehandling er afgørende for visse medicinske tilstande. Ikke-narkotiske smertestillende medicin er en klasse af analgetisk lægemiddel ordineret til at lindre smerter. Det er det første stof valg ordineret til mild til moderat smertebehandling.

Betydning

Analgetiske lægemidler arbejde for at ændre måde smerte opfattes af hjernen. Det kan blokere smerte pathway til hjernen eller ændre hjernen fortolkning af smertesignaler.

typer

Acetaminophen og aspirin er typer af ikke-narkotiske analgetika, der reducerer smerter og feber. Ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) såsom ibuprofen, diclofenac og ibuprofen har anti-inflammatorisk, smertestillende og antipyretisk (reduktion feber) egenskaber.

Fordele

Ikke-narkotiske smertestillende medicin ikke medfører afhængighed. De er også tåles godt af de fleste patienter med smerte symptomer, og som ikke har bivirkninger, når det tages i den korrekte dosis.

Begrænsning

Denne type af smertestillende medicin er kun effektiv i behandling af mild til moderat smerte. Det kan ikke give effektiv lindring for kroniske smerter symptomer.

Advarsel

Tager mere end den foreskrevne dosis af NSAID'er kan resultere i gastrointestinal blødning med yderligere risiko for nyreskader, når det tages ved en højere dosis. Acetaminophen kan skade leveren, når det tages ud over ordinere dosis med en højere risiko for personer med leversygdom.


relaterede artikler