Hvilke smertestillende medicin er stærkere?

April 10

Hvilke smertestillende medicin er stærkere?


Smertestillende medicin sælges både i håndkøb (OTC), og ved en læges recept, afhængigt af hvad det er, og dens styrke. En medicin styrke afhænger af mængden af ​​milligram af den aktive smertestillende ingrediens. Jo højere beløb, jo stærkere medicin. Hvor stærk en medicin er at afhjælpe smerte er meget afhængig af den enkelte. Hvad der kan være for stærk for nogle mennesker kan være for svag til andre. Food and Drug Administration klassificerer narkotiske receptpligtig medicin i henhold til deres styrke, sammen med andre faktorer.

OTC smertestillende lægemidler

OTC smertestillende medicin såsom aspirin, ibuprofen og acetaminophen anvendes til let til moderat smerte. Ibuprofen er også tilgængelig i recept styrke, som er den samme medicin som OTC version. Den indeholder bare flere milligram af det smertestillende.

OTC medicin og hvor stærk den er, kan afhænge af, hvilken form for smerte du har og årsagen. Smerter fra hævede led eller en muskel stamme kan være bedst afhjælpes med de anti-inflammatoriske virkninger af ibuprofen. Eller du kan få mest hovedpine fritagelse acetaminophen.

Nonnarcotic receptpligtig smertestillende medicin

Nonnarcotic receptpligtig smertestillende medicin anvendes til forskellige typer af smerte. Deres styrker kan kun bedømmes af den person bruger dem. De mere almindelige typer for let til moderat smerte er følgende:

Ultram, også kendt som tramadol, er magen til et narkotisk smertestillende medicin i den måde, det virker ved reduktion af smerte.

Steroider, såsom prednison anvendes til at reducere inflammation, hvilket igen vil bidrage til at mindske smerter fra hævelse.

Muskelafslappende midler, såsom Bøjningsstivhed, Soma og valium, anvendes til at reducere smerter fra muskel stamme.

Non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler er ordineret ofte for smerter. Ibuprofen var en af ​​de første af disse typer af lægemidler, der skal bruges, og i dag er der mange flere.

Narkotiske receptpligtig medicin

Narkotiske smertestillende medicin, der er ordineret til smerter varierer i deres styrke. Hvad én person anser en svag medicin anden vil føle er meget stærk. Hver medicin kommer i forskellige milligram doser. Følgende er nogle af de mere almindeligt anvendte narkotiske medicin i størrelsesordenen svageste til stærkeste, alt efter hvordan FDA klassificerer medicin. (Jo lavere klasse, jo stærkere narkotiske.)

Kodein er ofte ordineres i kombination med Tylenol (acetaminophen) til let til moderat smerte. Klasse II.

Propoxyfen (darvocet) er ordineret til let til moderat smerte. Klasse II.

Hydrocodone (Vicodin) er ordineret til moderate til svære smerter. Klasse II.

Oxycodon (Percocet, Oxycontin) er ordineret til moderate til svære smerter. Tiden udgivet type af denne medicin, kendt under navnet Oxycontin, er for det meste ordineret til moderate til svære smerter, der er kronisk. Klasse I.

Demerol er givet for moderate til svære smerter. Klasse I.

Fentanyl er meget udbredt i en Duragesic plaster, som langsomt frigiver den smertestillende medicin gennem huden. Det anvendes generelt til en kronisk moderat til alvorlig smerte. Klasse I.

Morfin er givet for kronisk moderat til alvorlig smerte. Klasse I.


relaterede artikler