Juletræ Udslæt: Pityriasis rosea

March 28

Juletræ Udslæt: Pityriasis rosea


The Christmas Tree Udslæt (pityriasis rosea) får sit navn fra formen af ​​skjolder, som svarer til formen af ​​juletræer. I første omgang dets udseende er meget ligner andre typer af udslæt, hvilket gør det vanskeligt at diagnosticere.

Pityriasis rosea

Pityriasis Roseais en ret almindelig hududslæt, der er rødlig-lyserød farve og er oftere bemærket i foråret og efteråret. Den første spot eller pletter vises på maven og / eller ryggen, og disse benævnes "Herald Patches."

Dette udslæt er ikke smitsom, og det er normalt findes hos børn og unge voksne op til en alder af omkring 30 år. Mennesker, der lider med denne udslæt sjældent får det en anden gang.

Pityriasis Roseais er ofte oprindeligt forvekslet med eksem, psoriasis eller ringorm.

Symptomer

I de fleste tilfælde, men ikke altid, før udslæt vises offeret vil have alle de tegn på en kold, herunder ondt i halsen, hoste og overbelastning. Men så snart en lille rød skællet prik, Herald Patch, vises enten på maven eller ryggen.

Langsomt over de næste par dage og endda uger, antallet af prikker stiger, da det spreder sig over hele kroppen, danner pletter af skællende udslæt. Afhængig af den person, og årsagen kan dette udslæt variere fra mildt kløende til ekstremt kløende.

Som prikkerne spredt på bagsiden, danner de pletter i form af juletræer.

Årsager

Der er flere faktorer, der bliver undersøgt, der kan være årsagen til denne udslæt, men til dato har ingen af ​​dem vist sig, at de er i virkeligheden en årsag.

En mulighed, som studeres, ifølge Drs. Daniel Stulberg of Utah Valley Regional Medical Center og Jeff Wolfrey fra Good Samaritan Regional Medical Center, er, at det kan være resultatet af en viral eller bakteriel infektion, men det anses ikke for at være smitsom.

En anden er, at udslæt kan være omsætningen af ​​en individuel, når man tager en bestemt type medicin, og medicin har vist sig at forårsage udslæt hos patienter med jævne mellemrum. Men det er mere almindeligt at finde denne udslæt hos patienter, der tager en blanding af medicin, der er årsag deres krop kemi til at reagere.

En anden mistænkt er sekundær syfilis, som også er kendt for at resultere i et tilsvarende organ udslæt.

Cure og behandling

Den pityriasis rosea udslæt varer normalt overalt fra fem til otte uger, og desværre er der ingen kur. Men der er medicin, der kan anvendes til udslæt at hjælpe med at lindre kløe. Nogle af disse er Kalamin lotion og zinkoxid creme. Nogle læger foreslå at tage antihistamin piller såsom Benadryl at hjælpe med at lindre overbelastning.

Hvad gør man hvis du har mistanke om det

Hvis du har mistanke om, at du har Pityriasis rosea, bør du se din familie læge. Det kunne være resultatet af en virus, som der ikke er nogen kur, men i det mindste kan du vide, at og få de relevante cremer til kløe.

Det kunne være et resultat af nogle andre meds, som du tager, og måske er det nødvendigt med en ændring i recept.

, Hvis du har mistanke om, at det kan være et symptom på syfilis, ikke tage chancer og bare håber dog, at det vil gå væk. Se din familie læge straks.