Typer af Klaustrofobi

September 24
Typer af Klaustrofobi

Klaustrofobi er en angst lidelse karakteriseret ved en irrationel frygt for lukkede eller små rum, siger den diagnostiske og Statistik Manual of Mental Disorders. En klaustrofobisk patient frygter ikke at være i lukkede rum, men de negative konsekvenser af at være på dette sted. Nogle af disse frygtede konsekvenser kan omfatte begrænsninger, klemning og kvælning. En klaustrofobisk patient kan have en panik angreb, når tvunget til at være i en lille, lukket rum.

Frygt for små steder

De fleste lukkede rum indebærer en grad af indespærring. Nogle klaustrofobiske patienter er bange for alle stramme eller små steder, mens andre kun frygter én bestemt slags sted. De mest typiske dem omfatter biler, tog, fly, elevatorer, små værelser, kældre, huler, overfyldte områder, og tunneler. Klaustrofobiske patienter også ofte nægter at gå gennem sådanne medicinsk billedbehandling test som MRI, der tvinger dem til at forblive i en stram sted for en forholdsvis lang periode. Frygten for restriktion kan medføre nogle claustrophobics at være bange for visse dagligdags situationer som den barber stole eller venter i linjer, fordi de ser situationen som begrænser.

Frygt for begrænsede Bevægelser

Mange claustrophobics er bange for situationer, hvor deres bevægelser er begrænsede. Dette kan være sandt, selv i en situation, hvor der er masser af plads omkring personen. En klaustrofobisk patient kan være bange for rollercoaster rides, fordi han ikke kan bevæge sig i sædet. På samme måde kan en klaustrofobisk være bange for skarer, fordi de mennesker, der forhindrer ham i at køre eller bevæger sig hurtigt. Denne tilstand kan være så alvorlige, at en patient nægter at bære en støbt efter de brød en knogle.

Frygt for Kvælning

Mange mennesker, der er bange for at blive begrænset til små steder også frygter kvælning. Disse patienter kan tro, at der ikke er nok ilt i det rum, hvor de er begrænset til. Mange claustrophobics fjerner beklædningsgenstande under panikanfald, da de mener, at dette vil gøre det lettere for dem at trække vejret. Nogle klaustrofobisk er ikke i stand til at dykke, fordi de er bange for kvælning og kan fjerne dykkermasker, selvom de er under vandet.


relaterede artikler