Liste over Symptomer for OCD

July 25

Obsessiv-kompulsiv sygdom (OCD) er en særlig form for angst tilstand bestående af urimelige tanker og frygt, siger Mayo Clinic. Tvangstanker refererer til vedvarende tanker stammer fra frygt. Tvangshandlinger er repetitive adfærd, der er resultatet af de tanker. Mange patienter realisere deres tvangstanker er urealistiske eller overdrevne, men det kun øger deres nød. Psykologisk rådgivning og medicinering har vist sig at være effektive til at styre symptomerne på OCD.

tvangstanker

Obsessions kan trænge ind i sindet og forhindre færdiggørelsen af ​​andre tanker. Tanker følger ofte et mønster eller tema. Mayo Clinic siger sådanne tanker kan omfatte frygt for forurening, bakterier, snavs, eller lidelse eller mere aggressive eller seksuelle impulser. Folk kan have billeder omkring disse temaer, der er svære at indeholde. For eksempel kan forældre tanker om eventuelt at skade deres barn og opleve en levende mentalt billede af at gøre det. Andre eksempler er konstant bekymrende om, hvorvidt døre eller vinduer er blevet låst og manglende evne til at fokusere på andet end symmetri eller orden.

tvangshandlinger

Ligesom de neurotiske tanker, tvangshandlinger kredser omkring temaer som forurening, rituelle kontrol, hamstring eller bestilling, siger Dr. Steven Phillipson, Ph.D. Folk kan skabe ritualer til at hjælpe med at kontrollere angst eller frygt følte med sygdommen. Ritualer kan omfatte gentagne rengøring, vask af hænder, automatisk tælle gentagelser af lyde eller objekter og organisere omgivelser, så de er helt velordnet.

Mere end Perfektionisme

Perfektionisme er ikke en lidelse anerkendt af psykologer. Det er et symptom på sådanne lidelser som OCD, angst og manisk adfærd. Det er ikke besværligt for en person at foretrække ting at være ordentlig og "perfekt" i henhold til de idealer, de holder i deres sind, medmindre de bruger det meste af eller hele deres tid holder øje med perfektion.

Folk kan have karakteristika af OCD, der ikke er for stor nok til at berettige en officiel diagnose. Men for andre mennesker, den tid at tænke de tanker og udføre den adfærd kan være så stor, at fuldføre noget andet bliver umulig. Livskvalitet kan formindskes af behovet for at opfylde alle de ritualer bare at styre angst. Voksne og børn kan føle sig "skøre" eller skamme sig over deres adfærd, men magtesløs imod dem. De tankeprocesser kan dvæle i en menneskealder, men behandling kan bidrage til at afhjælpe nogle af angst omkring tilstanden.


relaterede artikler