Digestive Fordeling af proteiner

September 24
Digestive Fordeling af proteiner

Processen med fordøjelsen afhænger synkroniseret teamwork af organer, specialiserede slimhinde, kirtler og muskler. Hver funktion i fordøjelseskanalen spiller en rolle i fordelingen af ​​den mad, du spiser til en form, din krop kan bruge som næring. Forskellene i den molekylære struktur af kulhydrater, proteiner og fedt er årsagen til variationer i fordøjelsessystemet opdeling af disse næringsstoffer.

Indledende fase af Fordøjelsen

Den indledende fase af fordøjelsen begynder i munden. Din mund, ligesom maven og tyndtarmen, er en hul fordøjelsesorgan med en speciel foring kaldes mucosa. Den orale slimhinde indeholder bittesmå kirtler, der producerer mavesyren. Dine tænder mekanisk nedbryde fødevarer i mindre partikler. Dine spytkirtler, som er placeret i nærheden af ​​din mund, udskiller spyt, som kemisk nedbryder de mindre partikler af mad. Den tygget mad blander sig med spyt og danner en masse, som omtales som en bolus. De hule organer i fordøjelsessystemet er også foret med glatte muskler, der gør det muligt for orgel vægge til at bevæge sig i en bølgelignende bevægelse. Denne muskel handling kaldes peristaltik. Disse funktioner i den øvre fordøjelseskanal arbejde sammen om at drive bolus fra munden, gennem din svælg, over din epiglottis og i spiserøret.

Pepsin og Protein Digestion i maven

Når bolus passerer din lavere esophageal sphincter, den træder din mave. De kirtler i slimhinden i maven producerer sekreter kaldes mavesafter. Michael J. Gregory, ph.d., et fakultet medlem af Clinton Community College, forklarer, at ved synet af mad, din hjerne stimulerer de endokrine celler i maven til at udskille hormonet kaldet gastrin. Gastrin aktiverer maven til at udskille mavesafter. Tilstedeværelsen af ​​gastrin forårsager maveslimhinden at producere pepsinogen. Saltsyre omdanner pepsinogen til pepsin. Pepsin er et enzym, der nedbryder proteiner til peptider. I denne enklere form, kan proteiner absorberes gennem tyndtarmen.

Rolle Protease i Protein Digestion

De kirtler i maven foring også udskille fordøjelsessystemet enzym kaldet protease. Protease er afgørende i fordøjelsessystemet nedbrydning af proteiner. Proteiner er en af ​​naturens mest komplekse organiske forbindelser. Nitrogenholdige forbindelser kaldet aminosyrer omfattede proteiner. Saltsyre og protease bryde de store intakte proteiner til aminosyrer, som nu kan absorberes gennem tyndtarmen.

Protein fordøjelse og optagelse i tyndtarmen

Musklerne i maven væg derefter flytte fødevarer i duodenum, som er den første del af tyndtarmen. Duodenum og bugspytkirtel fortsætter fordøjelsessystemet nedbrydning af proteiner ved hjælp af et andet enzym kaldet trypsin. Tarmslimhinden udskiller endnu et enzym kaldet peptidase, som fuldender fordøjelsen af ​​peptider til aminosyrer. Tyndtarmen absorberer aminosyrerne, hvilket således tillader dem at komme ind i blodbanen. Herfra din krop samle disse aminosyrer i nye proteiner, der er nødvendige for cellernes funktion.


relaterede artikler