Interstitiel lungesygdom hos børn

April 25

En af de mest skræmmende tider for enhver forælder er, når de har et sygt barn. Det er endnu mere skræmmende, når lægerne ikke kan diagnosticere problemet og er på et tab på, hvordan man behandler den. Interstitielle lungesygdomme hos børn er sjældne. Og mens de er vanskelige at diagnosticere, de med held kan behandles.

Betydning

Interstitielle lungesygdomme (ILD) er sjældne lungesygdomme, forårsaget af betændelse, som resulterer i ardannelse og fortykkelse af interstitielle væv, der forårsager kroniske bryst problemer eller åndenød. Mens der er en vis overlapning med voksne ILD, ILD hos børn (kaldet Child) er lægeligt meget anderledes. Hos børn kan ILD begynde umiddelbart efter fødslen og er normalt diagnosticeres inden for det første leveår. Men i nogle tilfælde ILD udvikler og er diagnosticeret inden for en bred vifte af aldersgrupper i hele barndommen. Mens de specifikke årsager til disse sygdomme hos børn er ukendt, er de fleste menes at være arvet eller resultatet af miljøforhold. Det er også vigtigt at bemærke, at interstitielle lungesygdomme er ikke smitsom.

Symptomer

Lungerne er ansvarlige for udførelsen ilt i blodbanen og fjerne carbondioxid. Kronisk inflammation i lungevævet fører til ardannelse (fibrose) af luftsække. Ardannelse interfererer med lungerne evne til at levere ilt til blodet. Når ilt er i stand til at komme ind i blodet, lungerne bliver stive og begynder at skrumpe, hvilket resulterer i øget åndenød. Mens symptomerne som regel afhænge af den nøjagtige årsag til den tilstand, tør hoste og åndenød er meget almindelige symptomer. I de fleste tilfælde er disse symptomer ikke indledningsvis er til stede, men udvikles gradvist. Nogle tegn på længerevarende lavt indhold af ilt i blodet omfatter en forstørret hjerte og clubbing i fingerspidserne.

Identifikation

Identificering interstitiel lungesygdom, samt hvad der forårsager dem, kan være særdeles udfordrende, især hos børn. Efter en række fysiske eksamener, en grundig undersøgelse af familiens sygehistorie, og at udelukke andre betingelser, vil lægerne normalt kører en farveskala af tests før en diagnose af interstitiel lungesygdom. Nogle billeddannende undersøgelser, der er blevet anvendt til at identificere ILD i barnet kan omfatte brystet radiologi, høj opløsning CT scanning og barium sluge undersøgelser.

Bryst radiologi (røntgen) er ofte det første test gives i tilfælde af mistanke om lungeproblemer, især hos børn. Men brystet røntgenstråler er ikke så effektiv som CT-scanninger i diagnosticering ILD. Barium undersøgelse tests ( "mælk" test) anvendes også til at finde bevis for esophageal reflux, som kan signalere en kronisk lungelidelse.

Overvejelser

Et ekstraordinært stort antal lidelser kan forveksles med interstitielle lungesygdomme, nogle gange resulterer i en forkert diagnose. Mens nogle interstitielle sygdomme præsentere specifikke symptomer og har identificerbare årsager, andre har ingen særlige karakteristika, og årsagen er ukendt. Læger skal udelukke andre medicinske tilstande, der kan efterligne interstitiel lungesygdom - for eksempel astma - før en diagnose.

Der er nu nye beviser, at nogle af interstitielle lungesygdomme ses oftere hos spædbørn, mens andre er mere specifikke for større børn, hvilket gør den indledende diagnose mere præcis end nogensinde før.

Forebyggelse / Solution

Da der ikke er nogen eksakt kendt årsag til interstitielle lungesygdomme hos børn, er det næsten umuligt at træffe foranstaltninger mod forebyggelse. Men lægerne rådgive kvinder til ikke ryge og undgå passiv rygning, mens gravid. De anbefaler også, at gravide kvinde ikke selv udsættes for visse kemikalier, der kan være toksiske og potentielt dødelig for fosteret.

Der er ingen kur for interstitielle lungesygdomme hos børn eller voksne, men behandlere almindeligt anbefale ilt terapi, behandling med inhalerede steroider og en række anti-inflammatoriske medicin (normalt steroider). Mens kirurgi (lunge transplantationer) er en mulighed, det er mere af en mulighed for voksne, som mindre end fem procent af patienter under 18 år har haft lunge transplantationer.


relaterede artikler