Stadier af lymfeknude

August 3

Lymfesystemet omfatter knoglemarven, milten, thymus, lymfekar og lymfeknuder. Netværket af organer og væv producerer og transport hvide blodlegemer til at bekæmpe infektioner og andre sygdomme. Lymfeknude eller lymfekræft er også kendt som lymfom og komponerer ca. 5% af den årlige rapporterede samlede kræfttilfælde. Lymfom oftest rammer hanner 15 til 34 og over 55.

iscenesættelse

Lymfom er klassificeret i fire stadier, afhængigt af resultaterne af blod arbejde, fysiske eksamener og radiografi tests. Læger undersøger tumorer til størrelse, tilstedeværelsen af ​​metastaser, beliggenhed, celle type og kvalitet, som er, hvor tæt de kræftceller ligner omkringliggende raske væv.

Trin 1

Med trin 1 lymfom, kun én lymfeknude gruppe over mellemgulvet indeholder kræftceller. Ca. 70% af patienterne overlever længere end 5 år uden nogen tilbagefald.

Trin 2

I trin 2, mindst to lymfeknuder indeholder kræftceller, men det har ikke spredt sig ud over den ene side af membranen. Man kan også have trin 2 sammenhængende lymfom, hvilket betyder, at tumorer er i tæt nærhed. Det 5-års overlevelse er 51 procent.

Trin 3

I trin 3, har cancerceller invaderet to eller flere lymfeknuder grupper, og de er på begge sider af kroppen, over og under membranen. Omkring 43 procent af fase 3 patienter vil overleve længere end 5 år.

Trin 4

Trin 4 lymfom er den mest alvorlige. Adskillige lymfeknuder indeholde tumorer. Et eller flere organer er diffuse med tumorer, hvilket betyder at der er ringe forskel mellem cancercellen og oprindeligt væv. Lymfom er normalt spredt sig til fjerne knuder og er begyndt invaderer andet væv, såsom knoglemarv. Prognose er fattige, med kun 26 procent af dem diagnosticeret i stadie fire bor i mindst 5 år.


relaterede artikler