Neonatal kronisk lungesygdom

April 8

Neonatal kronisk lungesygdom er en lunge lidelse, der rammer spædbørn, især for tidligt fødte børn, hvis lunger er ikke udviklet nok til at arbejde på egen hånd. Også kendt som bronkopulmonal dysplasi, sygdommen medfører løbende luftvejsproblemer.

Symptomer

Symptomer på neonatal kronisk lungesygdom omfatter hurtig vejrtrækning og blålig hud; i nogle tilfælde sygdommen forårsager tilbagevendende luftvejsinfektioner.

Årsager

Neonatale kronisk lungesygdom resultater fra beskadigede lungevæv. Årsager til skaden kan omfatte højt tryk er nødvendig for at puste lungerne, strækning af lunge luftrum af høje iltkoncentrationer, eller rør indsat for at levere ilt.

Risici

To risici for at udvikle neonatal kronisk lungesygdom er for tidlig fødsel og medfødt hjertesygdom.

Komplikationer

Komplikationer af neonatal kronisk lungesygdom indbefatter pneumoni, pulmonal hypertension, bronchiolitis, respiratorisk syncytialvirus (RSV) og vækst og udviklingsmæssige problemer.

Behandling

Behandlingen omfatter brug af kortikosteroider at reducere inflammation, øge ilt, indsætte en vejrtrækning rør i luftrøret og ved hjælp af en ventilator til at hjælpe med at trække vejret. En læge kan også begrænse væskeindtag og ordinere diuretika.


relaterede artikler