Kiropraktik behandling for svulmende diske

January 13

Rygsmerter er en meget almindelig sygdom, med svulmende diske er blandt de mange mulige årsager. Mens svulmende diske kan blive svær og til tider kræver operation, mange reagerer godt på konservativ behandling. Kiropraktorer ofte støder svulmende diske i praksis, og kiropraktik behandling kan være en effektiv metode i mange tilfælde.

Diagnose

De stødabsorberende puder mellem hvirvlerne er kendt som intervertebrale skiver. Når en disk bliver beskadiget gennem traume eller "slitage", det kan udvikle en svaghed langs en ydre kant. Dette kan resultere i en udbuling disk.

Mens visse tegn, symptomer og X-ray fund kan antyde, at der er en disc bule, en absolut diagnose kræver avanceret billedbehandling, normalt magnetisk resonans imaging (MRI). Fordelen ved MRI er, at det faktisk giver et visuelt billede af skiverne selv. Lige så vigtigt er, at MRI viser også spinal nerver. Disse spinal nerver er meget følsomme og kan blive beskadiget, hvis komprimeret af en stor skive bule. Ligesom enhver anden skade, disc buler kommer i varierende sværhedsgrad.

En lille skive bule kan forårsage mindre symptomer på smerte og stivhed i ryggen. En alvorlig disc bule kan forårsage kompression af en eller flere spinal nerver resulterer i ulidelig udstrålende smerter i en arm eller ben, eller kan endog forårsage følelsesløshed eller svaghed i lemmet. De mest alvorlige tilfælde er mere tilbøjelige til at kræve kirurgi. Mild eller moderat disk buler normalt ikke kræver operation. I virkeligheden, ifølge en undersøgelse, nogle voksne med milde disc buler har ingen symptomer overhovedet. Medmindre der er alvorlig følelsesløshed eller svaghed i en arm eller ben, bør konservativ behandling være forsøgt først. Kiropraktik er en passende mulighed i disse tilfælde.

Kiropraktik Behandling

Det umiddelbare mål med kiropraktisk behandling er at mindske smerter og inflammation i forbindelse med disken bule, og for at lette en tilbagevenden til normale aktiviteter. Den kiropraktor kan bruge forskellige typer af spinal manipulation eller trækkraft til at genoprette mobilitet og for at maksimere den tilgængelige plads til spinal nerver. Ice applikationer og korset-type seler kan anvendes tidligt. Nogle kiropraktorer kan benytte ultralyd eller elektrisk stimulation til at reducere inflammation og slappe muskler.

Langsigtede mål omfatter restaurering af fuld mobilitet og en tilbagevenden til kraftig aktiviteter. Behandling strategier bør omfatte motion for at styrke området med skade.

Arbejde med din kiropraktor

Visse strategier vil hjælpe dig med at blive enige om en handlingsplan med din kiropraktor. Sørg for at din kiropraktor føles behageligt at behandle disk problemer, og insistere på en grundig undersøgelse, herunder en MR-scanning, hvis nødvendigt. Spørg om alternative behandlingsmetoder, hvis du ikke bliver bedre inden for to uger, og søge vejledning om styrke øvelser.


relaterede artikler