TMJ nervesmerter

November 9

Kæbeleddet (TMJ) og trigeminal nerve kombineres for at producere en samling af dårligt forståede betingelser. Problematiske symptomer omfatter smerter i kæben og omgivende væv samt begrænset kæbe bevægelse. Forhold, der påvirker andre led i kroppen vil også påvirke denne fælles.

Trigeminusnerven er afgørende for hjernen og i ansigtet interaktion. I bredere forstand forståelse, er det vigtigt at bemærke, at kun 20 procent af fornemmelse beskeder til hjernen stammer fra rygraden. De resterende 80 procent kommer fra den nedre hals op til toppen af ​​hovedet.

Funktioner

Den menneskelige kæbe har to Bidfunktion, hvert fælles væsen lige foran ørerne. Leddet forbinder kraniet og den øvre ende af den nederste kæbeben. TMJ tillader underkæben til at bevæge sig op og ned, frem, tilbage og fra side til side. Jaw mobilitet er afgørende for ernæring og følelser.

Bidende, tygge og synke mad er en ernæringsmæssig nødvendighed. Andre vigtige behov omfatter tale, vejrtrækning og de følelsesmæssige ansigtsudtryk. Smerter i det område, som TMJ kan være flygtig og uventede. Den bedste behandling er ingen behandling, selv om ubehaget er vedvarende. Når denne fælles sårer det er normalt ikke et tegn på en alvorlig situation.

trigeminusnerven

Vævet ind i denne blanding er nerve, der gør det hele ske. Der er tolv sæt kranienerverne kontrollerer 80 procent af beskeder til hjernen. Disse nerver styrer funktionen af ​​fem sanser, krop balance ved indre øre mekanisme og automatisk funktion af organer og blodkar.

Trigeminusnerven giver mere end halvdelen af ​​input besked til hjernen. Blandt ansvar trigeminusnerven er tænder, parodontale ledbånd, kæbemusklerne, trommehinden spænding muskel, muskler både eustacian rør, sinus foringer, kæben TMJs og blodtilførslen til de fleste af den bageste hjerne-området. Smerter stammer fra disse områder berettiger et besøg på en medicinsk eller tandlæge.

Tandlægen er den første linje i forsvaret i behandlingen af ​​denne smerte. En komplet evaluering kunne identificere den medicinske eller tandlæge, der bedst kunne behandle denne smerte. Det kunne kræve et besøg på en neuromuskulær tandlæge eller et af en række medicinske fagfolk.

Identifikation

Dette er en af ​​disse medicinske tilstande diagnosticeret af en regel ud af andre medicinske tilstande ved hjælp af en vifte af test og procedurer. Det er vanskeligt og ofte forvirrende at forsøge en diagnose af smertefuld TMJ dysfunktion. Den ansigtssmerter kan være et link til andre forhold. Øverst på listen over mistænkelige forhold er sinus eller øreinfektioner, facial neuralgi (nerve-relaterede ansigtssmerter), hovedpine eller ødelagte / abscessed tænder.

Ingen bredt accepteret eller standardiserede test eksisterer for at korrekt identificere TMJ tilstand. Diagnose afhænger i høj grad på en detaljeret sygehistorie, komplet evaluering, patient beskrivelse af symptomer efterfulgt af en fysisk undersøgelse af hoved, hals, ansigt og kæbe. Eliminering andre mulige betingelser efterlader diagnosen TMJ dysfunktion og / eller trigeminusnerven engagement som plausibel forklaring.

sårbar Befolkning

Kvinder er i de fleste behandling asylansøgere. Men både mænd og kvinder oplever problemer med trigeminus nervesmerter og / eller TMJ. De fødedygtige år synes at være den tid, kvinder er mest modtagelige. Der er ikke nogen plausibel forklaring på dette.

Selv om mere end 35 millioner amerikanere lider med TMJ problemer, årsagerne forblive undvigende. Aktuel spekulation fokuserer på genetik, hormoner, skader på kæben området, forskellige former for gigt, tandbehandlinger, lavt niveau infektioner, autoimmune sygdomme, knyttede eller slibning af tænder (som regel under søvn) og kæben strække, der er nødvendige for at indsætte en vejrtrækning rør før operation.

Overvejelser

Talrige sundhedsydelser kunne hjælpe med at diagnosticere og behandle TMJ patienten. Listen omfatter familie læger, tandlæger specialister, neurologer, otolaryngologists, søvnlaboratorier analytikere, endokrinologer, kiropraktorer, reumatologer og smerte specialister.

udelukke aldrig ud en anden mening. Dette er især vigtigt, når du har anbefalingen for eventuelle meget dyre test eller invasive procedurer. Denne udtalelse skal komme fra dit valg af en uafhængig medicinsk professionel. Få denne udtalelse fra en læge, der ikke er en partner til din nuværende udbyder.


relaterede artikler