Behandlinger lungesygdom

July 16

Der er mange typer af lungesygdom, mest involverende ardannelse i lungevævet. Dette resulterer i formindsket evne til at ånde og at cirkulere ilt gennem kroppen via blodbanen. Lungesygdom er ikke helbredes, men behandlinger (ofte anvendes i kombination) eksisterer for at lindre symptomerne og bremse sygdommens udvikling.

Kortikosteroider

Kortikosteroider er en anti-inflammatorisk medicin, der lejlighedsvis kan anvendes med succes som en midlertidig behandling for lungesygdom. Langvarig brug af kortikosteroider er generelt umuligt og fører til for mange bivirkninger.

azathioprin

Denne cytotoksiske lægemiddel, der primært anvendes efter organtransplantation, kan anvendes sammen med kortikosteroider som en del af en lungesygdom behandlingsregime. Desværre, azathioprin har mange fælles, alvorlige bivirkninger, hvilket gør denne behandling nødvendigvis kort sigt.

Oxygen Therapy

Oxygen terapi gør intet for at bremse udviklingen af ​​lungesygdom, men det kan være effektivt til at lindre symptomerne. Desuden kan det afhjælpe de sekundære virkninger af lungesygdom forbundet med dårlig ilt cirkulation.

Anti-Fibrotics

Anti-fibrotics er farmaceutiske forbindelser, der hindrer dannelsen af ​​arvæv. Disse er vinder i popularitet som en lungesygdom behandling for deres evne til at reducere udviklingen af ​​sygdommen.

Lung Transplant

En lungetransplantation er en sidste mulighed for lungesygdom patienter raske nok til at gennemgå proceduren. Dette er den mest drastiske behandling foranstaltning, forbeholdt dem, der ikke reagerer på andre behandlinger.


relaterede artikler